Yhteistyökumppaneiden tapahtumia

Listaamme tänne yhteistyökumppaneidemme ajankohtaisia ja hyviä tapahtumia

Ennakoinnin perusteet - verkkokurssi yrittäjille

(Voit tehdä tämän verkkokurssin omaan tahtiisi milloin haluat)

Tervetuloa osallistumaan ennakoinnin perusteet -verkkokurssille. Kurssi on suunnattu erityisesti yksin- ja pienyrittäjille, mutta se on avoin myös muille. Koulutukseen osallistuakseen ei tarvitse olla kasvuhalukas tai valmis ennokoinnin osaaja. Riittää kun on kiinnostunut ympärillä tapahtuvista ilmiöistä. Ennakoinnin perusteet on tulevaisuuden kansalaistaito, joka jokaisen kannattaisi opetella.

Tulevaisuusosaamista tarvitaan: Muutokset liiketoimintaympäristössä koskettavat kaikkia yrityksiä. Varautuminen on erityisen tärkeää pienyrittäjille/pk-yrityksille, koska puskurit muutokseen reagoitaessa ovat pienet.

Ennakoiva yrittäjä paitsi reagoi muuttuviin tilanteisiin, myös valmistautuu muutoksiin ja toimii saadakseen aikaan muutosta. Ennakointi ja vaihtoehtojen pohtiminen edesauttaa mahdollisuuksien näkemistä ja suunnan määrittämistä, mutta myös negatiivisiin tapahtumiin varautumista. Kurssi antaa hyvät konkreettiset avut pitkän tähtäimen ennakointiin.

Mitä opit? Ymmärrät, mitä ennakointi tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä on yrityksille. Perehdyt  uutosilmiöistä kertoviin lähteisiin ja osaat etsiä merkkejä muutoksesta omasta toimintaympäristöstäsi.
Haastat omaa tulevaisuuskuvaasi ja harjoittelet vaihtoehtojen näkemistä skenaarioiden avulla. Tutustut keskeisiin tulevaisuustyöskentelyn menetelmiin ja pohdit, miten niitä voisi hyödyntää omassa arjessasi.
Kurssi on maksuton, mutta edellyttää kirjautumista. 

Osallistumaan pääset käyttämällä alla olevaa linkkiä: https://www.edufication.com/tuote/future-proof-ennakoinnin-perusteet-yrityksille/

Lisätietoa: Kati Viljakainen | kati.viljakainen@xamk.fi | 0405560226 


Metropolian lyhyet verkkokurssit yrittäjille

Mikrokursseja, joita voi suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta:

Kiertotalous yhteiskunnassa ja yrityksissä

Kurssilla kiertotalouden perusteet ja niiden ilmeneminen eri yritysten ja yhteisöjen toiminnassa hahmottuvat konkreettisten case-esimerkkien avulla.

Tulevaisuuden puhtaat ja kestävät ratkaisut

Kurssi antaa yrittäjälle konkretiaa sekä työkaluja arvioida omaa roolia ja liiketoimintamahdollisuuksia kestävän kehityksen ja kiertotalouden ratkaisujen yleistyessä.

Vihreä siirtymä ja energian tuotanto

Kurssilla esitellään keskeisimpiä uusiutuvan energian tuotannon tekniikoita ja ratkaisuja, jotka valtaavat alaa vihreän siirtymän myötä. Näitä ovat mm. biopolttoaineet, aurinkosähkö ja -lämpö, lämpöpumput, tuulienergia ja vesivoima. Kurssi avaa tekniikoiden toimintaperiaatteita, rajoitteita ja mahdollisuuksia.  

Tekoäly

Kurssi on suunniteltu kaikille, jotka haluavat saada perustiedot tekoälystä.

Mobiilirobotiikka

Mikrokurssi tarjoaa helposti lähestyttävän johdannon mobiilirobotiikan maailmaan.

Uudenlainen koulutuskonsepti - 22 ammattikorkeakoulua yritysten muutoskumppanina

YritystenMuutoskumppanina.fi-sivustolle on koottu lyhyitä puheenvuoroja ja inspiraatioita, alle 1 opintopisteen mikrokursseja sekä laajempia opintokokonaisuuksia, joiden aiheina on mm. liiketoiminnan kehittäminen, työhyvinvointi, riskienhallinta, muutosjohtaminen, kiertotalous ja tekoäly. Kursseja voi suorittaa itselle sopivaan aikaan.