Yhteistyökumppaneiden tapahtumia

Listaamme tänne yhteistyökumppaneidemme ajankohtaisia ja hyviä tapahtumia

VIIKON NOSTO:

METROPOLIAN SYKSYN TAPAHTUMAT YRITTÄJILLE

Tehokkuutta ja innovaatioita kiertotaloudesta 5.10. klo 8.30-11.30, Myyrmäki

Työpaja on suunniteltu erityisesti pk-yrityksille.

  • Tule teknologiahaasteesi kanssa ja saat vertaistukea muilta yrittäjiltä sekä asiantuntijasparrausta sen ratkaisemiseksi! Saat käytännön esimerkkejä siitä, miten kiertotalouden sekä vihreän siirtymän ratkaisut auttavat tehostamaan prosesseja ja kustannustehokkuutta.
  • Kiertotalousinnovaatioista ja vihreän siirtymän ratkaisuista säästöjä ja resurssitehokkuutta.
  • Kehitä uusia TKI-kumppanuuksia ja tee kestäviä teknologiainvestointeja.

Näistä opit: Teknologisten megatrendien ja innovaatioiden hyödyntäminen (tekoäly, robotiikka, tiedolla johtaminen), tuotekehityksen prosessit, toimitus- ja logistiikkaketjut, kestävät materiaali- ja energiatehokkuusvalinnat

Kohderyhmä: Asiantuntija, kehittäjä, tuotekehityksen tai innovaatiotoiminnan päätöksentekijä.

Työpajan kesto: 3 h. Työpaja sisältää aamupalan. Työpaja on maksuton.

Ilmoittautuminen E-lomakkeella 15.9. mennessä.

Työpaja järjestetään Metropolian Myyrmäen kampuksen innovaatiokeskittymässä. Työpajan jälkeen on mahdollisuus tutustua kampuksella mm. RoboGarageen tai Urbanfarmlabiin.


DIAKONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN MAKSUTTOMAT TYÖPAJAT YRITTÄJILLE

Syksyn työpajoista lisävahvistusta yrittäjän muutoskykyyn

Haluaisitko oppia hyödyntämään tekoälyä työssäsi? Entä kiinnostaisiko sinua vahvistaa itsetuntemustasi ja tunnistaa vahvuuksiasi työelämän muutostilanteissa? Tai kaipaatko vahvistusta työelämän vuorovaikutustilanteisiin?

Tämä kaikki on mahdollista toteuttaa tänä syksynä osallistumalla Diakonia-ammattikorkeakoulun yrityksille suunnattuihin maksuttomiin työpajoihin. Tekoälystä kouluttamaan saapuvat alan huippuasiantuntijat Antti Merilehto ja Lauri Järvilehto. Inhimillisen kohtaamisen voimasta puhumaan saapuu palkittu terapeutti, kouluttaja ja kirjailija Tommy Hellsten.

Työpajat ovat ensisijaisesti tarkoitettuja sote-alan yrittäjille ja yhteiskunnallisille yrittäjille sekä tällaisten yritysten henkilöstölle. Työelämän vuorovaikutus -webinaarisarja on kuitenkin avoin kaikille taustasta riippumatta.

Tutustu koko tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan jo nyt!

https://www.diak.fi/2023/06/27/syksyn-tyopajoista-lisavahvistusta-yrittajan-muutoskykyyn/


TAPAHTUMAT VERKOSSA

ENNAKOINNIN PERUSTEET - VERKKOKURSSI YRITTÄJILLE

(voit tehdä tämän omaan tahtiisi milloin haluat)

Tervetuloa osallistumaan ennakoinnin perusteet -verkkokurssille. Kurssi on suunnattu erityisesti yksin- ja pienyrittäjille, mutta se on avoin myös muille. Koulutukseen osallistuakseen ei tarvitse olla kasvuhalukas tai valmis ennokoinnin osaaja. Riittää kun on kiinnostunut ympärillä tapahtuvista ilmiöistä. Ennakoinnin perusteet on tulevaisuuden kansalaistaito, joka jokaisen kannattaisi opetella.

Tulevaisuusosaamista tarvitaan: Muutokset liiketoimintaympäristössä koskettavat kaikkia yrityksiä. Varautuminen on erityisen tärkeää pienyrittäjille/pk-yrityksille, koska puskurit muutokseen reagoitaessa ovat pienet.

Ennakoiva yrittäjä paitsi reagoi muuttuviin tilanteisiin, myös valmistautuu muutoksiin ja toimii saadakseen aikaan muutosta. Ennakointi ja vaihtoehtojen pohtiminen edesauttaa mahdollisuuksien näkemistä ja suunnan määrittämistä, mutta myös negatiivisiin tapahtumiin varautumista. Kurssi antaa hyvät konkreettiset avut pitkän tähtäimen ennakointiin.

Mitä opit? Ymmärrät, mitä ennakointi tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä on yrityksille. Perehdyt  uutosilmiöistä kertoviin lähteisiin ja osaat etsiä merkkejä muutoksesta omasta toimintaympäristöstäsi.
Haastat omaa tulevaisuuskuvaasi ja harjoittelet vaihtoehtojen näkemistä skenaarioiden avulla. Tutustut keskeisiin tulevaisuustyöskentelyn menetelmiin ja pohdit, miten niitä voisi hyödyntää omassa arjessasi.
Kurssi on maksuton, mutta edellyttää kirjautumista. 

Osallistumaan pääset käyttämällä alla olevaa linkkiä: https://www.edufication.com/tuote/future-proof-ennakoinnin-perusteet-yrityksille/

Lisätietoa: Kati Viljakainen | kati.viljakainen@xamk.fi | 0405560226 


METROPOLIAN LYHYET VERKKOKURSSIT YRITTÄJILLE

Mikrokursseja, joita voi suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta:

Kiertotalous yhteiskunnassa ja yrityksissä

Kurssilla kiertotalouden perusteet ja niiden ilmeneminen eri yritysten ja yhteisöjen toiminnassa hahmottuvat konkreettisten case-esimerkkien avulla.

Tulevaisuuden puhtaat ja kestävät ratkaisut

Kurssi antaa yrittäjälle konkretiaa sekä työkaluja arvioida omaa roolia ja liiketoimintamahdollisuuksia kestävän kehityksen ja kiertotalouden ratkaisujen yleistyessä.

Vihreä siirtymä ja energian tuotanto

Kurssilla esitellään keskeisimpiä uusiutuvan energian tuotannon tekniikoita ja ratkaisuja, jotka valtaavat alaa vihreän siirtymän myötä. Näitä ovat mm. biopolttoaineet, aurinkosähkö ja -lämpö, lämpöpumput, tuulienergia ja vesivoima. Kurssi avaa tekniikoiden toimintaperiaatteita, rajoitteita ja mahdollisuuksia.  

Tekoäly

Kurssi on suunniteltu kaikille, jotka haluavat saada perustiedot tekoälystä.

Mobiilirobotiikka

Mikrokurssi tarjoaa helposti lähestyttävän johdannon mobiilirobotiikan maailmaan.

Uudenlainen koulutuskonsepti - 22 ammattikorkeakoulua yritysten muutoskumppanina

YritystenMuutoskumppanina.fi-sivustolle on koottu lyhyitä puheenvuoroja ja inspiraatioita, alle 1 opintopisteen mikrokursseja sekä laajempia opintokokonaisuuksia, joiden aiheina on mm. liiketoiminnan kehittäminen, työhyvinvointi, riskienhallinta, muutosjohtaminen, kiertotalous ja tekoäly. Kursseja voi suorittaa itselle sopivaan aikaan.


Creve / Verkkototeutuksena pyörivä valtakunnallinen yksinyrittäjien Volume-ohjelma

Volume! -program strengthening the skills of Solo Entrepreneurs for a changing market

Humak is now is offering the Volume!Empowering Solo Entrepreneurs through Global Readiness -programme for entrepreneurs in creative industries also in English. The English stream of Volume will start on 1st September 2023 and lasts until the end of 2024.

The online programme aims to enhance the knowledge and skills of solo entrepreneurs in the creative industries to help them compete and thrive in an increasingly global environment. This free skills-building program (2023-2024) targets solo entrepreneurs working in textiles, fashion and graphic design, including visual design, illustration and marketing. The program is free of charge for participating entrepreneurs. Volume is funded by SECLE.

Read more - registration is now open!


Luovien alojen yksinyrittäjien Volume-ohjelman tarjonta laajenee syksyllä


Volume! – Voimaa yksinyrittäjyyteen kansainvälisyysvalmiuksista -ohjelma käynnistyi alkuvuodesta ja mukaan 2023-2024 toteutettavaan suomenkieliseen ohjelmaan on liittynyt jo yli 80 yksinyrittäjää luovilta aloilta.

Syksyllä Volume laajenee erilliseksi englanninkieliseksi ohjelmaksi ja myös suomenkielisen ohjelman tarjontaan tulee mittavasti lisää sisältöjä: mukaan ohjelmiin tulevat verkkokoulutusten ja kuukausittaisten ryhmäneuvontojen lisäksi myös osaamistarpeiden tunnistamisen ja osaamisen kehittämisen työpajat. Koulutustarjonta on laaja: Volumeen on kytketty ohjelman ajalle parikymmentä verkkokurssia luovien alojen yrittäjyyteen liittyen, mukaan lukien Creven valmennusohjelmat. Volume on osallistujille maksuton. Ohjelman rahoittaa JOTPA.

Lue lisää ohjelmasta ja liity mukaan!MUITA MIELENKIINTOISIA ILMAISIA WEBINAAREJA

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n Muutoksen tie -webinaarit


Kohderyhmä kirkkaana mielessä

6.10. klo 9.00 | verkkotilaisuus | maksuton

Kohderyhmän hahmottaminen ja tunteminen ovat olennainen osa tuloksellista toimintaa. Usein tarvitaan myös kohderyhmän rajaamista ja toiminnan kohdentamista.

Webinaarissa käydään läpi, miten tärkeää  kohderyhmäymmärrys on ja miten kohderyhmä näkyy vaikutusketjussa. Lisäksi kerrataan, miten kohderyhmää ja sen tavoittamista voi kuvata selkeästi tuloksellisuuden arvioinnissa.

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://www.soste.fi/tapahtuma/kohderyhma-kirkkaana-mielessa/


Tuloksellisuuden arvioinnin solmukohdat auki - ABC

3.11. klo 9.00 | verkkotilaisuus | maksuton

Webinaarissa kerrataan, miten tavoite, kohderyhmä, toiminnan luonne ja tavoiteltavan muutoksen luonne vaikuttavat arviointiin. Kun nämä ovat selkeät, päästään kiinni mittaamiseen.

Webinaarissa kuullaan myös STEAn huomiota tuloksellisuuskatsauksista.

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://www.soste.fi/tapahtuma/tuloksellisuuden-arvioinnin-solmukohdat-auki-abc/